Forlaget skriver:
UgeskemaRevolutionen - Få ro, trivsel og overskud i lyset af folkeskolereformen
Med skolereformen er der kommet et øget fagligt fokus. Men det betyder ikke, at du skal tilsidesætte elevens personlige og sociale udvikling. Mange faktorer spiller ind i forhold til børn og unges lyst og læring. Det er komplekst, men det behøver ikke at være kompliceret.
Selvom meget er nyt i folkeskolereformen, kan du sagtens bruge det undervisningsmateriale, du er vant til. Men ved at give din undervisning et lille tvist bliver det enkelt for dig at nå de 10.000 ting, du skal som lærer, mens du også lever op til alle kravene i skolereformen - og samtidig bevarer dit eget overskud!
Bogen er en håndsrækning til alle lærere - fra indskoling over mellemtrin til udskoling, ja faktisk helt op i gymnasiet.
Drømmer du om:
ro i din undervisning?
inspiration til en varieret skoledag?
en nem vej til undervisningsdifferentiering?
konkrete redskaber til at inkludere elever med særlige behov?
at alle dine elever bliver så dygtige, de kan?
mere tid til dialog med hver enkelt elev?
at alle dine elever trives?
at bevægelse og nye måder at lære på bliver en naturlig del af undervisningen?
et frugtbart samarbejde mellem lærere og pædagoger?
at komme lettere gennem din forberedelse?
aktive, engagerede og ansvarlige elever med lyst til at lære?
elever, der laver overraskende meget skolearbejde?
udbytterige møder og bedre tid til pædagogiske drøftelser?
bedre plads i klasselokalet og et skønt læringsmiljø?
Måske er du en af de mange tusinde lærere, der allerede arbejder med UgeskemaRevolutionen? Glæd dig! Bogen bugner af nye redskaber, der løfter din undervisning til nye højder. Og er du endnu ikke i gang, så er du klar, når du har læst kapitel 2.
Susanne Skovbo har læst bogen og skriver:
Ny og spændende bog fra Ugeskema Revolutionen.
Få ro, trivsel og overskud. En bog der er blevet til i lyset af folkeskolereformen.
I sammen serie har Forlaget UgeskemaRevolutionen tidligere udgivet disse fire bøger.
Folkeskole med overskud til alle (2012)
På forkant- Tjekliste indskolingen (2017)
På forkant- Tjekliste mellemtrin (2017)
På forkant- Tjekliste udskoling (2017)
Mange har hørt om konceptet, ugeskema, men rigtig mange fortsætter med de arbejdsrutiner og forberedelser, som de har oparbejdet gennem årene. Det kan også være fint for nogle, men rigtig mange lærere går ned med stress. Så er der altså hjælp at hente i denne måde at planlægge og styre sin undervisning på, som ugeskemarevolutionen foreslår.
Ugeskemaet bruges som et styringsredskab, så man hele tiden bevarer overblikket over, hvor langt eleverne er i læringsprocessen. Man kan benytte tilgangen i alle timerne, men man kan også vælge at afprøve det i nogle af timerne. Det smarte er, at man kan bruge de samme undervisningsmaterialer, som man bruger i dag. Men der er så kun nogle få elever af gangen, som starter op på det nye, de skal lære. Det betyder, at man kan få mere tid til hver enkelt elev, og at eleverne også begynder at hjælpe hinanden.
Hvis man allerede er godt i gang med at benytte ugeskemaet, så er bogen fyldt med nytænkende idéer til, om hvordan man fx kan indtænke understøttende undervisning eller kreative og faglige elementer som fx teater uden kaos. De kommer også med en god idé omkring indragelse af fødselsdagstaler og 100 andre helt fantastiske tiltag og idéer! Der er et rigtig fint kapitel som omhandler ro og klasseledelse. Mange af idéerne kan også bruges uden brug af ugeskemaet.
Bogen henvender sig til alle lærere, uanset hvilken fagkombination man har. De fleste idéer kan benyttes på alle årgange. Så der er god inspiration at hente til planlægning på alle klassetrin. En fantastisk, spændende og inspirerende bog. Jeg vil uden tvivl selv afprøve ugeskema-metoden. Jeg har i den grad fået lyst til at opsøge et kursus med forfatteren, Karin Winther. Hun er desuden uddannet AKT-lærer.
Bogen får vores bedste anbefalinger.
Bogen kan købes her.
Comments